Završetak projekta „Žene humanosti 2“

Završava i projekt „Žene humanosti 2“ kojim je zaposleno 25 žena koje su obilazile i pružale pomoć za 150 krajnjih korisnika sa područja grada Knina te okolnih mjesta - Golubić, Strmica, Plavno, Oćestovo i Žagrović, a čijim se radom te se povećala razina kvalitete života te smanjila institucionalizacija.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog Socijalnog fonda u 85%-tnom iznosu te u 15%-tnom iznosu sredstvima iz proračuna Republike Hrvatske.

Ukupan iznos projekta iznosio je: 164.085,21 euro / 1.236.300,00 kuna a ukupno je trajao 8 mjeseci, od čega su žene radile 6 mjeseci.

Obvezni partneri na projektu su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Šibenik i Hrvatski zavod za socijalni rad – područni ured Knin. Ujedno partner na projektu bio je i grad Knin.

U sklopu projekta podijeljeno je 888 paketa kućanskih i higijenskih potrepština za krajnje korisnike koje su koristile žene kao sredstvo za rad.

Ovaj projekt je jako bitan, kako za udrugu i žene , ponajviše i za starije i nemoćne, koji su otvorili vrata svojih domova ženama, od kojih neke nikad vidjeli nisu. Uvukli su se u srca jedni drugima te željno iščekuju nastavak ovakvog projekta jer potrebe su uistinu velike – poručuju iz udruge H projekti.